Voor u beschikbaar:
Eva, Leontine

Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België Alleen via credits
Bellen via credits, klik hier

Een reis naar de wereld van aartsengelen: wie ze zijn en waar ze voor staan.

Wat zijn Aartsengelen?

Aartsengelen zijn spirituele wezens die al eeuwen bekend zijn bij de mensheid. Ze worden beschouwd als machtige boodschappers van God, aan wie de taak is toevertrouwd de goddelijke wil uit te voeren. In dit stuk onderzoeken we de verschillende denkrichtingen over het onderwerp aartsengelen, hun rol en hoe ze ons kunnen helpen in ons dagelijks leven.

De school van Abrahamitische religies.

De Abrahamitische religies, namelijk het jodendom, het christendom en de islam, geloven in het bestaan van aartsengelen en hun rol bij het uitvoeren van de goddelijke wil. Volgens deze religies zijn er zeven aartsengelen, elk met hun eigen unieke rol en doel. Deze aartsengelen zijn:
 1. Aartsengel Michael - Bekend als de beschermer en verdediger van de gelovigen, wordt Michael vaak afgebeeld met een zwaard en een schild, klaar om zich te verdedigen tegen het kwaad.
 2. Aartsengel Gabriël - Beschouwd als de boodschapper van God, staat Gabriël bekend om het overbrengen van belangrijke boodschappen aan de mensheid. In het christendom wordt Gabriël ook geassocieerd met de Aankondiging, toen hij aan Maria aankondigde dat ze Jezus zou baren.
 3. Aartsengel Raphael - Bekend als de genezer, wordt Raphael vaak aangeroepen om fysieke, emotionele en spirituele aandoeningen te helpen genezen. In het Boek van Tobit wordt Raphael gecrediteerd voor het genezen van Tobits blindheid.
 4. Aartsengel Uriël - Niet genoemd in de Bijbel, maar erkend in sommige christelijke tradities. Uriël staat bekend om zijn wijsheid en wordt vaak aangeroepen om mensen te helpen oplossingen voor hun problemen te vinden.
 5. Aartsengel Jophiel - Bekend om zijn schoonheid en creativiteit, wordt Jophiel vaak aangeroepen om mensen te helpen inspiratie te vinden en de schoonheid in de wereld om hen heen te zien.
 6. Aartsengel Zadkiel - Bekend om zijn mededogen en vergeving, wordt Zadkiel vaak aangeroepen om mensen te helpen vergeving voor zichzelf en anderen te vinden.
 7. Aartsengel Chamuel - Bekend om zijn vermogen om mensen te helpen liefde te vinden en relaties te versterken, wordt Chamuel vaak aangeroepen om mensen te helpen hun zielsverwanten te vinden of om bestaande relaties te verbeteren.

New Age-spiritualiteit.

In New Age spiritualiteit wordt aangenomen dat er veel aartsengelen zijn, elk met hun eigen unieke rol en doel. Enkele van de meer algemeen bekende aartsengelen in deze denkrichting zijn:
 1. Aartsengel Ariel - Bekend om haar verbinding met de natuur en het milieu, wordt Ariel vaak aangeroepen om mensen te helpen contact te maken met de natuurlijke wereld.
 2. Aartsengel Metatron - Bekend om zijn verbinding met het goddelijke en zijn vermogen om mensen toegang te geven tot hogere bewustzijnsniveaus, wordt Metatron vaak aangeroepen om mensen te helpen op hun spirituele reis.
 3. Aartsengel Raziel - Bekend om zijn vermogen om mensen te helpen esoterische kennis te begrijpen en er toegang toe te krijgen, wordt Raziel vaak aangeroepen door diegenen die hun begrip van de spirituele wereld willen verdiepen.
 4. Aartsengel Sandalphon - Bekend om zijn vermogen om mensen te helpen met hun gebeden, wordt Sandalphon vaak aangeroepen door mensen die hulp zoeken bij het manifesteren van hun verlangens.

Hoe aartsengelen ons kunnen helpen.

Ongeacht welke denkrichting je volgt, er zijn veel manieren waarop aartsengelen ons kunnen helpen in ons dagelijks leven. Enkele manieren waarop mensen de hulp van aartsengelen inroepen zijn:
 1. Gebed en meditatie - Veel mensen merken dat bidden of mediteren op een bepaalde aartsengel hen kan helpen zich meer verbonden te voelen met die aartsengel en hen kan helpen begeleiding of steun te ontvangen.
 2. Visualisatie - Sommige mensen vinden dat het visualiseren van een bepaalde aartsengel hen kan helpen contact te maken met de energie van die aartsengel en hun begeleiding of ondersteuning te ontvangen.
 3. Affirmaties - Sommige mensen gebruiken affirmaties om de hulp van aartsengelen in te roepen. Bijvoorbeeld, zeggen "Aartsengel Michael, bescherm me alsjeblieft" of "Aartsengel Rafaël, genees me alsjeblieft" kan een krachtige manier zijn om hun hulp uit te nodigen.

De impact van aartsengelen.

Door de geschiedenis heen hebben mensen zich tot aartsengelen gewend voor begeleiding, bescherming en ondersteuning en het valt niet te ontkennen welke impact aartsengelen op ons leven kunnen hebben. Door hun hulp in te roepen, kunnen we gebruikmaken van hun wijsheid, mededogen en kracht, en de kracht en begeleiding vinden die we nodig hebben om door de uitdagingen van het leven te navigeren.
Email notificatie instellen
Top