Voor u beschikbaar:
Rohaa, Irma, Charlotte, Noëlle, Berlinda

Momenteel in gesprek:
Elsbeth, Shamim

Antwoorden en Inzichten

Vanuit Nederland 0909 - 0890 (1.00 p/m)
Vanuit België 0904 - 23009 (1.75 p/m)
Bellen via credits, klik hier

Welke astrologische invloeden spelen er voor jou in 2018?

Het is belangrijk om ook altijd de horoscoop van de sterrenbeelden te lezen waar jouw ascendant en maan in staan, deze zijn net zo belangrijk qua invloed als jouw zonneteken. Op deze manier krijg je een beter totaalbeeld van de astrologische invloeden in jouw leven.

Als je niet weet in welk sterrenbeeld jouw maan en ascendant staan dan kun je dit simpel en gratis laten berekenen via bijvoorbeeld www.astro.com

2018 Jaarhoroscoop voor het Sterrenbeeld Ram, Maan in Ram, Ascendant in Ram:


Ram 2018 Liefde:

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) staat tot november in jouw intimiteitssector waardoor je de intimiteit in jouw relaties kunt gaan verkennen. Jupiter geeft jou tevens de mogelijkheid om te werken aan het vergroten van je intimiteit en sterke emotionele banden te krijgen met mensen waar je om geeft. Het is mogelijk dat je minder geduld hebt met de mensen waarmee je geen emotionele connectie voelt.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in jouw liefdessector waardoor je dichter naar iemand toe kan groeien. De liefde die je nu in je hart voelt wil je dan graag delen en je wordt ook door de liefde geïnspireerd.

Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in dezelfde sector. Deze verduistering kan je helpen om sterker in contact te komen met je hart, een oude passie of misschien zelfs een oude liefde te herbeleven. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Ram 2018 Carrière:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan in 2018 beiden in jouw carrière-sector.

Dit kan qua werk en levenspad een enorm succesvolle tijd voor jou worden. Een ongekend hoogtepunt waar je jarenlang naartoe hebt gewerkt. Er vindt een transformatie plaats op werkgebied en levenspad dankzij Saturnus en Pluto.

Als je een paar jaar verder bent en terugkijkt op deze periode dan zie je duidelijk welke enorme veranderingen er stapsgewijs in je leven plaatsgevonden hebben. Pluto en Saturnus kunnen je dwingen om harder te werken dan je ooit had gedacht, maar ga door. Saturnus en Pluto bieden grote beloning aan de mensen die doorgaan. De koppeling van Pluto en Saturnus in jouw carrièresector voor de komende 2-3 jaar, kan een periode betekenen waarin je grote hoogte kunt bereiken.

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) verlaat vanaf half mei jouw sterrenbeeld, Ram. Uranus heeft jarenlang in jouw teken gestaan en komt nu jarenlang in Stier te staan. Voor jou betekent de verschuiving van Uranus van Ram naar Stier dat deze planeet de komende jaren in jouw geldsector komt te staan. Dit kan leiden tot (onverwachte) veranderingen in je financiële leven.

Ram 2018 Huis en familie:

Op 31 januari vindt er een volle maan/maanverduistering plaats in de sector van (jouw) kinderen. Kinderen kunnen in deze periode iets afronden en/of ze kunnen extra emotioneel zijn.

Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in dezelfde sector. In deze periode kun je een diepere verbinding met kinderen ervaren of meer plezier met ze hebben. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw huis- en familiesector. Dit kan een goede verduistering zijn voor het starten van nieuwe grote of kleine renovatieprojecten in je huis. Of je kunt meer tijd doorbrengen met je familie, het plannen van een gezinsbijeenkomst of werken aan je connectie met de mensen die je als familie ziet. Je kunt meer verzorgend en ondersteunend zijn.

Ram 2018 Mentale/geestelijke staat:

Jupiter in Schorpioen tot november 2018 blijft een wat serieuzere sector voor jou, en je kunt makkelijker omgaan met zaken die je diep in jezelf vasthoudt. Deze serieuze focus kan in januari meer prominent zijn met Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) ook in Schorpioen.

Jupiter komt in een gelukkige sector als hij in november in Boogschutter komt te staan waardoor je positievere vooruitzichten gaat krijgen. Je kunt je richten op het uitbreiden van je gedachten en een beter begrip krijgen op hoe de wereld werkt. Je gaat misschien iets nieuws leren of je wilt gaan reizen om je horizon te verbreden.

Ram 2018 Algemeen:

Uranus heeft sinds 2010 in jouw teken gestaan, maar hij begint in 2018 te vertrekken. Vanaf half mei staat Uranus in het sterrenbeeld Stier. Deze jaren hebben waarschijnlijk veel veranderingen in je leven gebracht. Degenen die na 14 april zijn geboren, zullen in 2018 nog steeds Uranus ervaren, zodat je nog steeds de sterke dosis veranderingsenergie in je leven hebt. Zorg ervoor dat je je huiswerk doet en slim nadenkt over de veranderingen die je voor ogen hebt. Als je vóór 14 april geboren bent, heb je Uranus al op je zon ervaren, dus de energie is nu niet meer zo sterk voor je. Je kunt je gaan richten om de veranderingen in je leven te implementeren.

Aangezien Uranus zijn verblijf in jouw teken beëindigt, begint asteroïde Chiron, heerser van onze wonden, zijn verblijf in jouw teken vanaf half april tot september. Je kunt je gaan richten op de genezing van oude wonden en hierdoor helen en groeien. Je kunt (meer) kracht gaan ervaren in jouw vermogen om te helen - van jezelf en anderen.

Mars -jouw heerser- loopt van eind juni tot eind augustus retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting). Als de heerser van ons sterrenbeeld retrograde loopt dan voelen we ons vaak anders dan anders. Je lontje kan korter zijn, ongeduld in jezelf ervaren en geen compromis met anderen willen sluiten. Wees extra lief voor jezelf in deze periode.


2018 Jaarhoroscoop voor Sterrenbeeld Stier, Maan in Stier, Ascendant in Stier:


Stier 2018 Liefde:

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) staat tot november in jouw relatiesector. Je kunt beter overweg met anderen, meer genieten van gezelschap. Als je single bent dan sta je meer open om een verbintenis aan te gaan. Als je in een relatie zit dan is het nu veel makkelijker voor je om de band te verstevigen en te verdiepen. Je vindt het fijn om je aandacht te geven aan de mensen waar je van houdt.

Het jaar begint in januari met Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) in dezelfde sector. Wanneer Venus in oktober retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting) loopt is de kans groot dat er iemand uit jouw verleden ineens weer opduikt.

Wanneer Jupiter vroeg in november 2018 je relatiesector verlaat, zal deze planeet in je intimiteitssector komen te staan waardoor de emotionele banden zich gaan versterken met mensen waar je echt om geeft en van houdt.

Vanaf eind januari tot half maart staat Mars in deze sector waardoor je echt naar connectie streeft.

Stier 2018 Carrière:

De nieuwe maan/zonsverduistering op 15 februari vindt plaats in jouw carrière- en doelensector. Dit kan een geweldige tijd zijn om harder te werken, vooruitgang te boeken met je doelen en om tevens nieuwe doelen te stellen. Je kunt meer enthousiasme voelen over je pad. Je kunt beginnen met een nieuwe richting en te profiteren van de mogelijkheden om je doelen te bereiken en de dingen te laten gebeuren. Al je harde en slimme werkzaamheden kan worden afgerond met de volle maan/maanverduistering op 27 juli in je carrière- en doelsector.

Mars staat begin mei en een gedeelte van juni en vanaf half september tot half oktober in je carrière- en doelensector waardoor je meer discipline, volharding en focus hebt. Met Mars aan je zijde kun je veel in deze periodes bereiken. Hard werken is dan een makkie voor je.

In de eerste week van november loopt Venus retrograde in je werksector en dit is een goede week om het rustiger aan te doen of om op vakantie te gaan. Of terug te kijken op je werk en bekijken of je eventueel losse eindjes hebt laten liggen zodat je deze alsnog kunt herstellen.

Stier 2018 Huis en familie:

Op maandag 31 januari vindt er een volle maan/maanverduistering plaats in jouw huis- en familiesector. Er kunnen zich in deze periode problemen met familieleden voordoen of problemen in je woning. Deze volle maan helpt om onopgeloste problemen aan te pakken en op te lossen.

Een nieuwe maan/zonsverduistering vindt op 11 augustus plaats in dezelfde sector en dit kan een geweldige tijd zijn voor enthousiasme en opwinding thuis of met familie. Je kunt een gezinsbijeenkomst plannen, verbeteringen aanbrengen in je huis, verhuizen of steun geven aan je geliefden. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Stier 2018 Mentale/geestelijke staat:

De nieuwe maan/zonsverduistering op 13 juli valt in de sector van jouw denken waardoor je nieuwe ideeën op kunt vatten, je enthousiaster voelen over de vele ideeën die je hebt en ook openstaan met wat er allemaal in je gedachten afspeelt. Je bent ook expressiever.

Mars in dezelfde sector vanaf half maart tot half mei geeft een goede tijd aan voor grote ideeën en gewaagde plannen.

Met Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) in deze sector, is uitbreiding belangrijk, maar je moet dit op een verantwoordelijke manier doen.

Vanaf half mei eindigt Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) zijn jarenlange verblijf in de sector die over jouw onderbewustzijn gaat. Je hebt de afgelopen jaren aan je onderbewuste problemen, motivaties en verlangens gewerkt. Vaak op onconventionele manieren, om jezelf geestelijk te openen. Vanaf half mei komt Uranus in jouw eigen teken te staan.

Stier 2018 Algemeen:

Je hebt een echt groot astrologisch evenement in 2018 Stier, want Uranus komt de komende jaren (tot 2026) in jouw teken te staan. Er zal veel gaan veranderen. Niet alleen voor de Stier maar voor iedereen wereldwijd.

Het sterrenbeeld Stier heerst onder andere over geld. Dus wereldwijd zullen er grote veranderingen qua geld plaats gaan vinden. Sommige astrologen zijn hier somber over, anderen juist weer positief. Het is denk ik maar net of je glas half vol of half leeg is. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de landen die nu zo goed als failliet zijn en aan een dun draadje in leven worden gehouden, dan is het niet meer dan logisch dat er iets moet gaan gebeuren. En dat zal dan ook gaan gebeuren met Uranus in Stier.

Uranus is zoals gezegd de planeet van onder andere verandering en plotselinge ommekeer, en je kunt je gaan richten op veranderingen in je leven. Je kunt het op een subtiele manier voelen zodra Uranus half mei in Stier komt te staan. Degenen die rond 20 april geboren zijn gaan als eerste te maken krijgen met de energie van Uranus. Probeer nu alvast te bedenken wat je graag zou willen veranderen in je leven. Wat wil je verbeteren? Probeer op deze manier het beste uit de energie van Uranus te halen.

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) bevindt zich in 2018 in jouw vriendschapssector waardoor je meer medeleven en begrip hebt voor je vrienden. Je voelt de behoefte om anderen te helpen en misschien wel liefdadigheidswerk te gaan doen.

Deze positie van Neptunus in jouw vriendschapssector helpt jou ook om open te staan voor de verandering die Uranus wil en gaat doorvoeren. Jouw intuïtie kan je heel goed begeleiden als je niet zeker bent waar jij je op zou moeten concentreren.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Tweelingen, Maan in Tweelingen, Ascendant in Tweelingen:


Tweeling 2018 Liefde:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan het hele jaar in jouw intimiteitssector waardoor je dit jaar meer gericht bent op het verbeteren van de intimiteit en emotionele banden met de mensen in jouw leven. Sommige mensen waarmee je geen sterke connectie voelt verlaten misschien jouw leven. De banden met mensen waarmee je juist wel een diepere band voelt zullen zich gaan verdiepen. Venus loopt de eerste helft van november retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting) in jouw liefdessector waardoor je misschien wat minder goed met anderen op kunt schieten en liever op jezelf bent.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat vanaf eind januari tot half maart in jouw relatiesector en dit geeft jou energie om je te concentreren op je relaties.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) komt vanaf begin november 2018 een jaar lang in jouw relatiesector te staan. Hierdoor is dit een zeer gunstige tijd voor alle soorten relaties. Je kunt nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe verplichtingen en partnerschappen aangaan en relaties verbeteren.

Tweeling 2018 Carrière:

Jupiter verblijft tot begin november in jouw werksector. Dit is een heel goed jaar als het gaat om werkmogelijkheden. Er kunnen je kansen aangeboden worden, je kunt zelf kansen creëren, bijvoorbeeld om voor jezelf te beginnen en het werk te gaan doen waar je passie bij voelt. Mars staat in januari ook in jouw werksector waardoor je meer wilskracht en doorzettingsvermogen hebt op werkgebied.

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) blijft dit hele jaar in jouw carrière- en doelensector staan waardoor het moeilijker kan zijn om het pad te bepalen wat je uiteindelijk wil bereiken. Als dat het geval is, luister dan naar je hart of bel een paragnost ;-) om duidelijkheid te krijgen.

De nieuwe maan/zonsverduistering op 13 juli valt in jouw geldsector. Dit kan jou positieve financiële energie geven, en je kunt nieuwe financiële mogelijkheden ontdekken. Misschien ga je van je hobby je werk maken of je gaat meer uren werken om meer financiële stabiliteit en veiligheid voor jezelf te creëren. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Tweeling 2018 Huis en familie:

Venus loopt de eerste week van november retrograde in de sector die over kinderen gaat. Kinderen in jouw huis of omgeving kunnen extra opstandig en onrustig zijn, ze kunnen meer aandacht vragen en je moet meer geduld met ze hebben. Als je dit van te voren weet kun je er je voordeel mee doen. Probeer een creatieve uitlaatklep voor ze te vinden tijdens Venus retrograde.

Tweeling 2018 Mentale/geestelijke staat:

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in de sector die over jouw denken gaat. Hierdoor kun je werken aan het loslaten van ideeën waar je hart niet bij zit. Je kunt werken om het beste uit de ideeën te halen waarbij je hart wel op en neer springt.

Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in dezelfde sector waardoor je de focus kunt leggen op je nieuwe ideeën en ze ook uit gaan voeren. Alles wat je tijdens een nieuwe maan start heeft goede potentie.

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats, ook weer in de sector die over jouw denken gaat. Hier kunnen grote ideeën ontstaan en je kunt je heel optimistisch voelen over wat je doet. De volle maan/maansverduistering op 27 juli in dezelfde sector zorgt ervoor dat het harde en slimme werken zich terug begint te betalen. Je begint te zien waar het allemaal naartoe gaat lopen.

Mars staat half mei ook in je sector van denken en doelen waardoor je meer energie en focus qua gedachten en doelstellingen hebt.

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) staat vanaf half mei tot begin november in de sector van jouw onderbewustzijn. Je kunt je hierdoor gaan concentreren op onderbewuste problemen, een onconventionele manier van problemen- aanpakken bedenken. Deze stand is ook heel positief voor het loslaten van onnodige bagage uit het verleden.

Tweeling 2018 Algemeen:

Jouw heerser is Mercurius, dus wanneer deze retrograde loopt, kun je wat minder goed in je vel zitten. Mercurius loopt in 2018 retrograde vanaf 22 maart tot 15 april, van 26 juli tot 18 augustus en van 16 november tot 6 december. Wees in deze periodes extra lief voor jezelf.

Vanaf half mei eindigt Uranus zijn jarenlange verblijf in jouw vriendschapssector. Hierdoor hebben vriendschappen in jouw leven (soms onverwachts) grote veranderingen ondergaan. Je hebt nieuwe mensen ontmoet die jou een andere kant van het leven hebben laten zien. Je bent enorm gegroeid en je hebt dankzij vriendschappen een andere kant van jezelf leren kennen.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Kreeft, Maan in Kreeft, Ascendant in Kreeft:


Kreeft 2018 Liefde:

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) staat tot november in jouw liefdessector. Hierdoor komt er meer liefde in je leven. Als je single bent kun je dit jaar iemand ontmoeten waarmee je een diepgaande en liefdevolle relatie aangaat. Als je al in een relatie zit dan zorgt Jupiter ervoor dat de vonken weer terugkeren tussen jullie. Saturnus is sinds afgelopen december ook in deze sector komen te staan waardoor dit een uitstekende tijd is om een nieuwe, serieuze liefde tegen te komen. Als je in een relatie zit dan helpen deze planeten mee om de relatie sterker te maken.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat vanaf half maart tot half mei ook in deze liefdessector waardoor er meer focus en energie op jouw relatie komt te staan. Vanaf half mei verhuist Mars naar jouw intimiteitssector waardoor intimiteit in de spotlight komt te staan en vervolgens staat Mars vanaf half augustus in jouw relatiesector. Vanaf half september tot half november staat Mars in jouw intimiteitssector (volg je het nog?). Hierdoor zal er in 2018 ongetwijfeld veel van jouw aandacht naar het onderwerp Liefde gaan.

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan het hele jaar in jouw relatiesector. Dit kan een geweldige tijd zijn om relaties te verbeteren, misschien relaties los te laten en/of relaties te transformeren.

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw intimiteitssector waardoor je positieve energie in je intieme relaties kunt brengen en eraan werken om je (meer) te openen. Op 27 juli vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in dezelfde sector waardoor je los kunt laten wat je tegenhoudt op het gebied van intimiteit. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Kreeft 2018 Carrière:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) staat tot half mei in jouw carrière-sector. Uranus heeft hier een aantal jaar gestaan en heeft een andere energie gebracht ten aanzien van je werk en de doelen die je gesteld hebt qua werk. Mochten er nog dingen zijn die je graag zou willen veranderen dan heb je daar tot half mei de tijd voor, voordat de energie van Uranus uit deze sector verdwijnt.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) komt begin november 2018 in jouw werksector te staan waardoor er nieuwe werkmogelijkheden op jouw pad komen. Als je een eigen bedrijf hebt dan kan je groei en uitbreiding verwachten.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat vanaf eind januari tot half maar in jouw werksector zodat je het nieuwe jaar op werkgebied kan beginnen met productiviteit, passie en focus.

Een volle maan/maansverduistering vindt op 31 januari plaats in jouw geldsector, hierdoor kun je werken om eventuele financiële problemen op te lossen.

Een nieuwe maan/zonsverduistering vindt plaats op 11 augustus in dezelfde geldsector en dit kan een goede tijd zijn om je te concentreren op nieuwe financiële mogelijkheden. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Kreeft 2018 Huis en familie:

Jupiter komt vanaf begin november in de sector te staan die over kinderen gaat. Het wordt dan veel makkelijker om de relatie met kinderen te verbeteren en meer tijd met hen door te brengen.

Kreeft 2018 Mentale/Geestelijke staat:

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat het hele jaar in de sector die over jouw denken-jouw gedachten gaat waardoor je een meer actieve verbeelding krijgt en meer fantasie hebt. Reizen kan jou dit jaar nog meer openen.

Kreeft 2017 Algemeen

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw teken. Dit kan een geweldige tijd zijn om je te concentreren op een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden. Je kunt beginnen met een nieuwe reis in je leven, en je kunt opgewonden en enthousiast zijn over waar je aan werkt. Je kunt je gaan richten op jouw eigen wensen en behoeften.

Uranus bevindt zich vanaf mei in de sector die over vriendschap en jouw dromen gaat. Dit is het begin van een transit die tot 2026 zal duren. Je gaat het de komende jaren veel makkelijker vinden om buiten je comfortzone te gaan. Je wilt onafhankelijk zijn, nieuwe mensen ontmoeten, je sociale kring uitbreiden en je op je dromen voor de toekomst richten.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Leeuw, Maan in Leeuw, Ascendant in Leeuw:


Leeuw 2018 Liefde:

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat vanaf eind januari tot half maart in jouw liefdessector waardoor er meer focus en passie in je leven is. Je kunt je liefdevoller voelen, meer willen delen en romantischer zijn. Als je in een relatie zit dan voelt het weer zoals jij je voelde toen jij jouw partner voor het eerst ontmoette. Als je single bent dan is dit een goede tijd om rond te kijken en een eerste date met iemand te plannen.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) komt begin november 2018 in jouw liefdessector te staan waardoor de liefde in je leven uit gaat breiden.

Mars staat in jouw relatiesector vanaf half mei, waardoor er meer energie en gewicht in jouw relaties komt.

Een nieuwe maan/zonsverduistering op15 februari in jouw relatiesector kan ervoor zorgen dat er een nieuwe relatie of een nieuw partnerschap ontstaat. Je kunt heel makkelijk ondersteuning aan jouw geliefden geven als zij bijvoorbeeld een nieuwe onderneming of een nieuw project gaan starten.

Op 27 juli vindt er in dezelfde sector een volle maan/maansverduistering plaats waardoor je kunt werken aan een sterkere spirituele connectie binnen jouw (intieme) relaties. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Leeuw 2018 Carrière:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) komt in 2018 in jouw carrière-en persoonlijke doelen sector te staan. Dit is het begin van een nieuwe transit die vele jaren gaat duren. Je krijgt vele kansen om op werkgebied vooruit te komen, soms op een geheel onverwachte manier. Je gaat werken aan nieuwe doelen, jezelf op een nieuw en ander pad zetten en wellicht een geheel andere carrière kiezen.

Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) is in december 2017 voor een aantal jaar in jouw werk-sector komen te staan. De planeet Pluto (de planeet van o.a. transformatie) staat hier ook. Hierdoor ga je er op een serieuze manier naar streven om werk te zoeken of voor jezelf te creëren waar je echte vervulling uit haalt.

Als je merkt dat je eigenlijk niet gelukkig bent in het werk wat je doet, dan zorgen Saturnus en Pluto ervoor dat je hiernaar moet kijken. Ze willen dat je werk doet waar je echt gelukkig van wordt. Alles wat onecht is op werkgebied moet wijken. Als je al werkt in een beroep wat wel vervulling brengt dan komt er meer diepgang en meer succes.

Leeuw 2018 Huis en familie:

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) verblijft tot begin november in jouw huis- en familiesector waardoor er positieve energie in je huis- en familieleven stroomt. Je kunt jouw leefsituatie verbeteren, verhuizen, renoveren, meer tijd met familie plannen, meer ondersteunend en aanmoedigend naar je familie toe zijn. Met Jupiter in deze sector is het niet ondenkbaar dat je familie groter wordt en als je plannen hebt om te verhuizen, dat dit naar een grotere woning zal zijn.

Vanaf begin november 2018 komt Jupiter in de sector te staan die over kinderen gaat. Als je kinderen hebt geeft deze stand van Jupiter een zeer positieve energie met hen. Je gaat je dieper met hen verbinding en de relatie groeit en wordt hechter.

Leeuw 2018 Mentale/geestelijke staat:

Uranus beëindigt zijn tijd in mei in de sector die over jouw denken gaat. Hij heeft vele jaren in deze sector gestaan en heeft jou geholpen om je gedachten op een originele, soms onconventionele manier te openen. Uranus zorgt ervoor dat je buiten je comfortzone stapt en daardoor leert en groeit.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in de sector die over jouw onderbewustzijn gaat en zorgt ervoor dat je naar het verleden kijkt en opruimt wat je tegenhoudt. Hierdoor laat je ballast los en kan je met een veel positiever gevoel de toekomst tegemoet gaan. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Leeuw 2018 Algemeen:

Je hebt op 31 januari een volle maan/maansverduistering in jouw teken en op 11 augustus een nieuwe maan/zonsverduistering, ook in jouw teken.

De volle maan/maanverduistering kan jouw emoties vergroten zodat je vooruitgang kunt boeken en succes kan gaan ervaren. De nieuwe maan/zonsverduistering is een hele goede tijd om te werken aan nieuwe projecten en nieuwe kansen. Vooral die zaken die je graag nog een tweede kans zou willen geven. Dit is een zeer goede tijd om hier serieus over na te denken.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Maagd, Maan in Maagd, Ascendant in Maagd:


Maagd 2018 Liefde:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan ook dit jaar in jouw liefdessector. Saturnus zorgt ervoor dat je de liefde en je relaties veel serieuzer gaat nemen. Kwesties uit het verleden kunnen nu verwerkt en losgelaten worden zodat je gezonde en stabiele relaties in het nu op kunt bouwen. Je gaat je bezig houden met wat liefde werkelijk is en wat het voor jou betekent. De relaties in je leven die de test van Saturnus doorstaan worden diepgaander, stabieler en daardoor blijvend. Vanaf half maart tot half mei staat Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) ook in deze sector waardoor je meer focus en energie ten aanzien van de liefde hebt.

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat het hele jaar in jouw relatiesector waardoor jij je meer gaat richten op de spirituele en emotionele verbinding met de mensen in jouw leven. Je hebt meer mededogen, begrip en empathie. Neptunus kan er ook voor zorgen dat er een soulmate in jouw leven komt.

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) nadert eind mei het einde van zijn tijd in jouw intimiteitssector. Je hebt de afgelopen 7 jaar op verschillende manieren intimiteit benaderd en eventuele laatste veranderingen kunnen nu nog plaatsvinden.

Maagd 2018 Carrière:

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw werksector. Je kunt nieuwe werkmogelijkheden na gaan streven, nieuwe werkprojecten starten en/of meer aandacht krijgen voor het werk wat je hebt gedaan.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) komt half mei ook in jouw werksector te staan waardoor er meer energie en focus op werkgebied is.

Een volle maan/maanverduistering op 27 juli in jouw werksector kan ervoor zorgen dat er een ommekeer in je werk plaatsvindt. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Venus loopt in de eerste helft van november retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting) in jouw geldsector waardoor je het moeilijk kan vinden om je aan je budget te houden en verstandige financiële beslissingen te nemen.

Maagd 2018 Huis en familie:

Vanaf eind januari tot half maart staat Mars in jouw huis- en familiesector. Hierdoor ga jij je meer richten op familie of mensen die jij als familie ziet. De emotionele verbinding kan zich verdiepen en verstevigen.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) komt vanaf begin november 2018 een jaar lang in jouw huis- en familiesector te staan. Hierdoor krijg je een periode waarin je kunt profiteren van vele mogelijkheden om een betere verbinding met je familie te krijgen, je familie uit te breiden en meer tijd met hen door te brengen.

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan in de sector die over kinderen gaat. Van jezelf of van anderen. Je leert kinderen meer eigen verantwoordelijkheden, je bent er volledig voor ze als ze jou nodig hebben. Van half maart tot half mei loopt Mars retrograde in deze sector waardoor het mogelijk is dat kinderen in jouw omgeving opstandiger zijn. Je hebt dan meer geduld nodig en je doet er goed aan om ze meer ruimte te geven.

Maagd 2018 Mentale/geestelijke staat:

Jupiter staat tot begin november in de sector die over jouw gedachten gaat waardoor je groter gaat denken, nieuwe haalbare ideeën krijgt en nieuwe plannen uit wil voeren. Met Jupiter aan je zijde is alles mogelijk. Je hebt meer mentale energie en daardoor discipline om alles ten uitvoer te brengen.

Uranus komt vanaf half mei tot begin november ook in deze sector te staan waardoor je nog groter gaat denken, ‘outside the box' en buiten je comfortzone. Je gaat open staan voor ongebruikelijke manieren over hoe de wereld werkt en je staat open voor onconventionele onderwerpen.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in de sector van jouw onderbewustzijn. Hierdoor kan je werken aan onderbewuste problemen, motivaties en verlangens, en problemen uit de weg ruimen en de bagage los te laten die je tegenhouden. Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in dezelfde sector. Deze nieuwe maan helpt jou om je op het juiste en het positieve te richten.

Maagd 2018 Algemeen:

Mercurius is jouw heerser. Als Mercurius retrograde loopt (achterwaarts/in tegengestelde richting) dan voel jij dit vaak het sterkst van alle tekens. Mercurius loopt in 2018 retrograde vanaf 22 maart tot 15 april, van 26 juli tot 18 augustus en van 16 november tot 6 december. Wees in deze periodes extra lief voor jezelf.

Een nieuwe maan/zonsverduistering vindt op 13 juli plaats in je vriendschapssector en dit kan een goede tijd zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, buiten je comfort zone te gaan, iets anders te doen, onafhankelijker te zijn, meer tijd door te brengen met vrienden.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Weegschaal, Maan in Weegschaal, Ascendant in Weegschaal:


Weegschaal 2018 Liefde:

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw liefdessector. Dit kan een geweldige tijd zijn om in contact te komen met je hart, om je met je geliefden dieper te verbinden, nieuwe liefde in je leven te brengen.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) komt half mei ook in deze sector te staan, waardoor meer aandacht wordt besteed aan liefde in je leven.

Een volle maan/maansverduistering vindt op 27 juli plaats in jouw liefdessector en dit kan een tijd zijn om een liefdesrelatie te beëindigen die niet meer goed voor je is, of om te werken aan eventuele problemen binnen een liefdesrelatie om deze te versterken. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) heeft een aantal jaar in jouw relatiesector gestaan en zijn tijd in deze sector is nu bijna ten einde (tot half mei). Je hebt de afgelopen jaren hoogstwaarschijnlijk veel veranderingen in relaties meegemaakt. Vanaf half mei verschuift Uranus naar jouw intimiteitssector. Hierdoor ga je intimiteit op een andere, voor jou onbekende manier ervaren. Je gaat je de komende jaren op een andere wijze emotioneel met je geliefde verbinden en jouw definitie van wat intimiteit voor jou betekent, gaat zich wijzigen.

Weegschaal 2018 Carrière:

De nadruk ligt in 2018 op jouw financiën, en je hebt Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) in je geldsector tot begin november, waardoor nieuwe financiële mogelijkheden worden geboden, met als doel je financiële gezondheid uit te breiden.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat in januari ook in deze sector en dit kan je helpen om het jaar op de goede voet financieel te starten en echt te profiteren van de mogelijkheden die je hebt.

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat het hele jaar in jouw werksector, waardoor je een meer spirituele connectie wilt hebben met het werk dat je doet en misschien ga je de stap zetten naar zelfstandig ondernemerschap.

Mars staat in jouw werksector vanaf half november tot en met december en je kunt het jaar beëindigen met het verrichten van meer werk, nieuwe werkmogelijkheden en projecten te starten. Het is voor jou dan heel makkelijk om je gericht aan een werkschema te houden.

Een nieuwe maan/zonsverduistering vindt plaats in jouw carrièresector op 13 juli en je kunt je richten op jouw doelen of nieuwe doelen stellen. Kansen ontwikkelen om je doelen te bereiken.

Weegschaal 2018 Huis en familie:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) zijn de komende jaren te vinden in de sector die over jouw huis- en familiesector gaat. Het is mogelijk dat er een renovatie van je huis plaats gaat vinden, dat je grondig op gaat ruimen en alles wegdoet wat niet meer in je leven past. Het is ook mogelijk dat je plannen gaat maken om je woonsituatie te verbeteren. Je gaat werken aan kwesties met familieleden, wat familie eigenlijk voor jou betekent. Hoe jij je verbindt met familie. Wat jouw woning voor jou betekent. Wat je nodig hebt in een woning om je goed te voelen. Je gaat werken aan de basis van wie jij bent, jouw essentie en interne fundament.

Mars staat vanaf half maart tot half mei ook in jouw huis- en familiesector waardoor er meer energie in huis is, waarschijnlijk wordt er meer tijd thuis met familieleden, of mensen die jij als familieleden ziet, doorgebracht.

Weegschaal 2018 Mentale/geestelijke staat:

Mars staat vanaf eind januari tot midden maart in de sector van je geest, je denken. Je hebt daardoor meer mentale energie, meer focus. Veel nieuwe ideeën en plannen. Je kunt ze in deze periode omzetten in daden.

Jupiter komt begin november een jaar lang ook in deze sector te staan waardoor je vanaf november een jaar lang nieuwe ideeën kunt verwachten. Alle ideeën die je vanaf die periode neer gaat zetten, hebben de bescherming van geluksplaneet Jupiter.

Weegschaal 2018 Algemeen:

Jouw heerser, Venus (planeet van o.a. liefde, gevoel en harmonie), loopt vanaf begin oktober tot half november retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting). Gebruik deze periode om je te concentreren op bepaalde onderwerpen uit het verleden die je nog een kans zou willen geven. Dit kan op elk gebied van toepassing zijn: liefde, werk, wonen enzovoorts.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in jouw vriendschapssector waardoor je eventuele problemen met een vriend op kunt lossen of je besluit om de vriendschap af te sluiten en achter je te laten.

Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in deze sector waardoor er nieuwe vriendschappen op jouw pad kunnen komen. Je kunt je aansluiten bij een nieuwe groep en je voelt behoefte om buiten je comfortzone te stappen.

Tot november 2018 staat Jupiter in jouw geldsector. Dit geeft een positieve financiële energie. Je kunt nieuwe financiële kansen op jouw pad krijgen, of voor jezelf creëren. Het is in deze periode makkelijker voor jou om financiële stabiliteit en zekerheid te vinden.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Schorpioen, Maan in Schorpioen, Ascendant in Schorpioen:


Schorpioen 2018 Liefde:

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat het hele jaar in jouw liefdessector waardoor je je meer gaat richten op spirituele- en zielsconnecties. Je hebt meer compassie en begrip voor mensen.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) komt vanaf half november tot eind van het jaar ook in die sector te staan waardoor jij je meer kunt richten op het delen van de liefde die je voelt, er helemaal voor je geliefden te zijn, meer liefde en vreugde in je leven te brengen en plezier te hebben. Dit kan een goede tijd zijn om te gaan daten als je single bent.

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) komt vanaf midden mei tot begin november ook in jouw liefdessector te staan waardoor er verschuivingen in jouw relaties kunnen ontstaan. Wat je zoekt in een partner, wat je wilt in een relatie, de soort mensen die je aantrekt; dit allemaal kan de komende jaren drastisch gaan veranderen.

Schorpioen 2018 Carrière:

Uranus heeft een aantal jaar in jouw werksector gestaan en daar komt dit jaar vanaf half mei een eind aan. Het soort werk wat je hebt gezocht, het werk wat jou heeft aangetrokken en ook de manier van aanpak qua werk is de afgelopen jaren veranderd door de stand van Uranus. Als er nog dingen zijn die je graag zou willen veranderen dan helpt Uranus tot eind mei hier graag aan mee.

Mars staat vanaf eind januari tot half maart in jouw geldsector waar je financiële mogelijkheden kunt nastreven, eraan kan werken om je financiën te verbeteren en meer stabiliteit en veiligheid in je financiële situatie te brengen. Het is een goede tijd om bijvoorbeeld een budget te maken en/of financieel advies in te winnen.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) komt vanaf begin november 2018 een jaar lang in jouw geldsector te staan. Dit is een uitmuntende periode voor financiële mogelijkheden, nieuwe kansen creëren, je financiën vermeerderen enzovoorts.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in jouw carrièresector waardoor je vooruitgang en succes kunt boeken.

Op 11 augustus vindt er een nieuwe maan/ zonsverduistering plaats in dezelfde carrièresector. Hierdoor kun je nieuwe doelen stellen, een gezonde dosis ambitie voelen en de juiste mensen op de juiste plaats ontmoeten. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Schorpioen 2018 Huis en familie:

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in jouw huis- en familiesector. Hierdoor is er meer tijd om dingen met je familie te plannen, de band te versterker met familie of mensen die als familie voor jou aanvoelen.

Mars komt vanaf half mei in dezelfde sector te staan waardoor er meer energie en focus in jouw huis- en familieleven te vinden is. Oude conflicten kunnen nu aangepakt en opgelost worden. Op 27 juli vindt er een volle maan/maansverduistering plaats en deze helpt mee om oude kwesties op te lossen.

Neptunes staat het hele jaar in de sector die over kinderen gaat. Kinderen van jezelf of van een ander. Hierdoor sta je verhoogd empathisch en begripvoller naar kinderen toe. Mars staat in dezelfde sector vanaf half november tot eind van het jaar waardoor je meer tijd doorbrengt met kinderen. Ze kunnen energieker en enthousiaster reageren op jouw ondersteunende feedback.

Schorpioen 2018 Mentale/geestelijke staat:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) zijn het hele jaar te vinden in de sector die over jouw denken gaat. Hierdoor kan je stemming serieuzer worden.

Mars staat vanaf half maart tot half mei ook in deze sector, waardoor de mentale energie wordt vergroot en nieuwe ideeën worden opgebouwd. Je kunt hard werken met focus en bezieling. Je gaat grotere mentale discipline ontwikkelen. Je wilt dingen tot de bodem uitzoeken en hebt weinig interesse in koetjes en kalfjes. Het verbeteren van het vermogen om je ideeën te uiten en duidelijk te communiceren wordt door Saturnus en Pluto geactiveerd.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats in de sector van jouw denken waardoor je positiever en optimistischer bent. Je kunt groter denken, werken aan plannen voor uitbreiding en je geest openstellen voor nieuwe ervaringen en nieuwe kennis.

Schorpioen 2018 Algemeen:

Vanaf begin november 2017 staat de planeet Jupiter een jaar lang in jouw teken. Dit gebeurt eens in de twaalf jaar. Kansen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe ervaringen komen hierdoor -vaak vanuit het niets- op jouw pad. Dit kan een fantastische nieuwe cyclus in jouw leven inluiden. Als je grote ideeën wil lanceren doe het dan nu met Jupiter aan jouw zijde. Je kansen staan fantastisch. Denk op de lange termijn.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Boogschutter, Maan in Boogschutter, Ascendant in Boogschutter:


Boogschutter 2018 Liefde:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) heeft bijna zijn tijd voltooid in jouw liefdes-sector. Uranus heeft hier namelijk een aantal jaar gestaan. Je hebt waarschijnlijk veel veranderingen in je liefdesrelaties ervaren. En/of de manier waarop jij tegen het onderwerp Liefde aankijkt.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/ zonsverduistering plaats in jouw intimiteitssector waardoor jij je kunt richten op nieuwe manieren om je emotioneel te openen en de emotionele banden te versterken die je met anderen hebt. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Boogschutter 2018 Carrière:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) zijn het hele jaar te vinden in jouw geldsector waardoor je serieus over je financiën na gaat denken. Je gaat je misschien ook richten op problemen die je aan moet pakken. Pluto en Saturnus vragen om je houding ten opzichte van geld met grote verantwoordelijkheid te betreden.

Vanaf midden maart tot midden mei staat Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) in jouw geldsector waardoor er nieuwe mogelijkheden op je pad komen waardoor je financiële positie kan verbeteren. Hierdoor voel je je zelfverzekerder en Mars helpt mee om nog betere keuzes te maken.

Vanaf mei komt Uranus in jouw werksector te staan. Hierdoor zullen er veranderingen op werkgebied komen. Alle onderwerpen gaan aangeraakt worden die met werk te maken hebben; wat voor werk je doet tot de mensen waarmee je samenwerkt. Er kunnen onverwachte nieuwe mogelijkheden op jouw pad komen.

Boogschutter 2018 Huis en familie:

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat het hele jaar in jouw huis- en familiesector waardoor je meer medeleven en begrip hebt naar je familie toe. Mars staat ook in deze sector vanaf midden november tot en met december waardoor je het jaar kan eindigen met meer liefde en warmte in je huis samen met familie.

Uranus beëindigt zijn tijd in de sector die over (jouw) kinderen gaat. De relatie met kinderen is de afgelopen jaren hoogstwaarschijnlijk verschoven. Jullie hebben allemaal een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. Je blijft hen ondersteunen en je blijft vooral meer aandacht besteden in het luisteren naar hen.

Boogschutter 2018 Mentale/geestelijke staat:

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/ zonsverduistering plaats in één van de sectoren die over jouw denken gaat en je kunt je hierdoor richten op nieuwe ideeën, nieuwe plannen, en een meer actieve geest hebben.

Op 27 juli vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in dezelfde sector waardoor je al je ideeën en plannen onder de loep kan nemen om erachter te komen waar je werkelijke passie ligt. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Mars staat ook in deze sector vanaf half mei tot eind juni en vanaf half september tot half november. Dit geeft extra en ook nieuwe energie en drive om je plannen in daden om te zetten.

Jupiter (de geluksplaneet, o.a. groei en succes) staat vanaf begin november 2017 in de sector die over jouw onderbewustzijn gaat en dit kan een uitstekende tijd zijn om in je onderbewustzijn te duiken en je onderbewuste problemen, motivaties en verlangens te verkennen.

Je kunt werken om je onderbewustzijn beter te begrijpen en te beginnen met het loslaten van onderbewuste bagage en drama. Dit geldt vooral voor het begin van het jaar met Mars in deze sector. Tot ver in 2018 wordt het makkelijker voor jou om oude bagage los te laten en je motivaties en diepe verlangens te begrijpen.

Boogschutter 2018 Algemeen:

Vanaf eind januari tot half maart staat Mars in jouw teken. Hierdoor stijgt je energie, passie en gedrevenheid. Alles wat je nu neerzet of aanpakt doe je met veel overtuiging en kracht. Dit is een uitmuntende tijd om met iets nieuws te beginnen.

Jupiter -jouw heersende planeet- komt vanaf begin november 2018 een heel jaar in jouw teken te staan. Je kunt je hierdoor geweldig en optimistisch voelen, grote ideeën opdoen, uitbreiden. Op alle vlakken in jouw leven. Het is een goed idee om nu alvast voor jezelf helder te krijgen op welke vlakken jij zou willen floreren vanaf november 2018. Met geluksplaneet Jupiter een jaar lang aan jouw zijde is alles namelijk mogelijk.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Steenbok, Maan in Steenbok, Ascendant in Steenbok:


Steenbok 2018 Liefde:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) komt dit jaar vanaf mei in jouw liefdes-sector te staan. Uranus zal hier de komende jaren blijven staan. Wat je in de liefde wil gaat veranderen, het soort mensen waar jij je tot aangetrokken voelt gaat veranderen, de manier waarop jij je liefde toont gaat veranderen. Met andere woorden; alles op het gebied van liefde zal de komende jaren gaan transformeren in jouw leven.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/ zonsverduistering plaats in jouw relatiesector, en je kunt relatievraagstukken elimineren, dichter naar elkaar toe in een (liefdes)relatie groeien, weglopen uit een relatie of partnerschap, of meer emoties laten zien naar de mensen waar jij van houdt.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maanverduistering plaats in jouw intimiteitssector. Je kunt werken aan het elimineren van intimiteitsproblemen en de emotionele banden versterken die je met geliefden hebt. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Steenbok 2018 Carrière:

Op 15 februari vindt er een nieuwe maan/ zonsverduistering plaats in jouw geldsector, en je kunt werken aan financiële mogelijkheden, je financieel veilig voelen en nieuwe manieren ontdekken om meer geld te verdienen.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) staat in jouw geldsector vanaf medio mei en je kunt meer energie krijgen en gericht zijn op je financiën. Eind juni tot midden augustus loopt Mars retrograde (achterwaarts/in tegengestelde richting) waardoor er eventuele problemen qua geld kunnen ontstaan maar zodra Mars weer in jouw geldsector staat en vooruit loopt i.p.v. retrograde -vanaf september tot midden november- is alles op te lossen en kun je weer met volle kracht vooruit.

Venus loopt in de eerste helft van november retrograde in jouw carrière-sector. Het is daardoor een goed idee om een oud doel weer op te pakken en nog een kans te geven.

Steenbok 2018 Huis en Familie:

Uranus staat al een aantal jaar in je huis- en familiesector. Je hebt daardoor in de afgelopen jaren veel veranderingen in huis en met familie ervaren. Dit kan nu tot een eindpunt komen, hoewel Mercurius (de planeet van o.a. communicatie, verstand en intellect) van midden maart tot midden april retrograde gaat lopen waardoor dit een maand kan zijn van nog meer veranderingen of het aanpakken en oplossen van problemen met je woning of met familie.

Vanaf mei komt Uranus een aantal jaar in de sector te staan die met kinderen te maken heeft. Als je (klein/stief)kinderen hebt dan kunnen ze de komende jaren veranderingen ondergaan. Ze kunnen onafhankelijk worden en dat daardoor de relatie met jou een verandering en verschuiving ondergaat. Je vindt het fijn om hen meer ruimte te geven zodat ze zichzelf en de wereld nog beter leren kennen.

Steenbok 2018 Mentale/geestelijke staat:

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) staat ook dit jaar in de sector van jouw geest. Je kunt intuïtieve intelligentie blijven ontwikkelen en charismatisch zijn in jouw communicatie. Mars staat vanaf midden november tot en met december ook in deze sector waardoor je het jaar kunt eindigen met een actieve geest en verbeelding, veel nieuwe ideeën en plannen.

Vanaf eind januari tot half maart 2018 staat Mars in de sector van jouw onderbewustzijn. Hierdoor kan je werken aan onderbewuste problemen, motivaties en verlangens, en problemen uit de weg te ruimen en de bagage los te laten die je tegenhoudt.

Vanaf begin november komt Jupiter (de geluksplaneet, groei en succes) een jaar lang ook in deze sector van jouw onderbewustzijn te staan. Hierdoor leer jij je onderbewustzijn beter begrijpen en hier ga je profijt uit halen. Je leert jezelf en alle facetten van jezelf nog beter kennen.

Steenbok 2018 Algemeen:

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) staan het hele jaar in jouw teken. Je gaat door met transformeren en evolueren met Pluto, met name de Steenbokken die geboren zijn tussen 8 en 12 januari. Jouw heerser - Saturnus - zorgt ervoor dat jij je meer thuis voelt met de energie van Saturnus. Je kunt werken om meer controle over je leven te krijgen en de dingen te doen op de juiste manier-jouw manier. Degenen die voor 2 januari geboren zijn, voelen de werking van Saturnus het sterkst dit jaar.

Mars staat in jouw teken van midden maart tot midden mei, waardoor je energie en drive verhoogt. Maar in de tweede helft van augustus gaat Mars even retrograde lopen, waardoor je ongeduldig en impulsief kunt zijn. Probeer meer geduld te hebben met jezelf en anderen, en probeer een uitlaatklep te vinden voor eventuele frustraties. De Steenbokken die geboren zijn na 17 januari kunnen dit het sterkst voelen.

Tot begin november 2018 blijft geluksplaneet Jupiter in de sector van vriendschappen, je hoop en dromen staan. Je gaat veel nieuwe mensen ontmoeten, je sociale netwerk zal zich uitbreiden. Je jaagt met succes meer kansen na om jouw wensen en dromen te realiseren. Het is nu ook makkelijker voor jou om uit je comfortzone te stappen.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Waterman, Maan in Waterman, Ascendant in Waterman:


Waterman 2018 Liefde:

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in jouw relatie-sector. Een relatie kan beëindigd worden en/of je gaat werken aan het verstevigen van de banden van de mensen waar je van houdt.

Op 11 augustus vindt er in dezelfde sector een zonsverduistering/nieuwe maan plaats waardoor je veel kansen krijgt om je dieper te verbinden met mensen. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Van eind juli tot midden augustus loopt Mercurius in deze sector retrograde (achterwaarts, in tegengestelde richting) waardoor liefde uit het verleden weer in jouw heden op kan duiken. Of je daar blij mee moet zijn is geheel aan jou.

Waterman 2018 Carrière:

Neptunus (de planeet van o.a. inspiratie, illusies, onderbewustzijn) blijft het hele jaar in jouw geldsector staan waardoor je meer uit kan geven, genereus kunt zijn en soms is het lastig om bij te houden waar je geld blijft.

Van midden november t/m december staat Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie, doorzettingsvermogen) in jouw geldsector waardoor je kunt werken aan nieuwe financiële mogelijkheden en bv van je hobby of passie je werk maken.

Op 13 juli vindt er een nieuwe maan/zonsverduistering plaats - ook weer in jouw geldsector - waardoor jij je kunt richten op nieuwe werkmogelijkheden, nieuwe werkprojecten. Je voelt je extra aangetrokken door werk waarin jij je sterk kan uiten en waar je blij van wordt. Een volle maan/nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden.

Jupiter (de geluksplaneet, groei en succes) staat tot begin november 2018 in jouw carrièresector en Mars staat in januari ook in deze sector waardoor je het nieuwe jaar heel gericht kan gaan beginnen, je slag kan slaan, succes ervaren en vooruitgang boeken. In deze periode kun je indruk maken op de juiste personen die jou weer verder kunnen helpen. Je mag heel optimistisch zijn over alles waar je mee wil gaan beginnen. Alles wat je nu bereikt op werkgebied blijft de komende jaren in stand.

Waterman 2018 Huis en familie:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) staat dit jaar vanaf midden mei vele jaren in jouw huis- en familiesector. Dit luidt het begin van een tijdperk in waarin je veranderingen gaat ervaren in je huis en familie. Er kunnen mensen bij je intrekken of vertrekken. Je kunt veranderingen verwachten in je woonruimte bv een verbouwing of renovatie. Of een verhuizing. Uranus zorgt er ook voor dat je kijk en definitie op het thema huis en familie de komende jaren voor jou gaat veranderen.

Waterman 2018 Mentale/geestelijke staat:

Vanaf midden mei beëindigt Uranus zijn tijd in een van de sectoren die over jouw geestelijke staat gaat. Je hebt flitsen van inzicht en veel ideeën gehad, meer te vertellen en te delen met anderen en een meer actieve geest dan gewoonlijk gehad. Je bent ook nieuwsgieriger en leergieriger geweest.

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) verblijven dit jaar in de sector die over jouw onderbewustzijn gaat. Hierdoor kun je problemen, motivaties en verlangens aanpakken. Je kunt oude bagage loslaten en in overeenstemming brengen met je huidige situatie waardoor het ineens makkelijker gaat om dit los te laten. Dit jaar en de komen jaren zullen diep transformerend voor jou zijn.

Waterman 2018 Algemeen:

Mars staat vanaf midden mei tot eind juni in jouw teken waardoor je energie, passie en enthousiasme verhoogt. Vanaf eind juni tot midden augustus loopt Mars retrograde (achterwaarts/in tegenstelde richting) waardoor je passie en enthousiasme wat ingehouden gaat worden maar hierdoor kun je juist terugkijken en eventueel aanpassen/wijzigen wat je vanaf mei neergezet hebt. Vanaf half september tot midden november kun je weer vol gas vooruit omdat Mars dan weer in jouw teken komt te staan.

Jupiter komt in het begin van november 2018 in de sector van jouw dromen te staan waardoor je in 2019 je dromen na kan streven. Je krijgt dan de kans om buiten je comfortzone te stappen en onafhankelijk te zijn.


2018 Jaarhoroscoop voor sterrenbeeld Vissen, Maan in Vissen, Ascendant in Vissen:


Vissen 2018 Liefde:

De nieuwe maan/zonsverduistering op 13 juli vindt plaats in jouw liefdessector en daardoor kun je je makkelijker concentreren op het delen van de liefde die je voelt en meer liefde in je leven brengen, maar ook meer liefde toelaten.

Als je single bent kun je ervan genieten om alle opties rustig te bekijken en open te houden. Als je in een relatie zit dan kun je ervaren dat het voor jou voelt als toen je jouw partner voor de eerste keer ontmoette. Je kunt deze tijd heel goed gebruiken om meer tijd voor elkaar te maken en meer plezier te hebben.

Vissen 2018 Carrière:

Uranus (de planeet van o.a. verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer) beëindigt zijn tijd in jouw geldsector. Je hebt de afgelopen jaren hoogst waarschijnlijk veranderingen ondervonden qua geld en je houding ten opzichte hiervan. Je manier van geld verdienen kan (drastisch) veranderd zijn.

Mercurius (de planeet van o.a. communicatie, reizen, verstand en intellect) gaat vanaf midden maart tot half april 2018 in deze sector retrograde (achterwaarts, in tegengestelde richting) lopen. Dit kan een periode van meer verandering zijn, en je moet wellicht werken aan financiële problemen die moeten worden aangepakt.

Op 31 januari vindt er een volle maan/maansverduistering plaats in je werksector. Werkprojecten kunnen afgerond worden, problemen op het werk of met collega's kunnen opgelost worden.

Mercurius gaat vanaf eind juli tot midden augustus retrograde lopen in jouw werksector en je kunt je gaan richten op het herstellen van werkprojecten. Maar je kunt ook meer tijd nodig hebben om dingen te doen en deadlines te halen.

Een nieuwe maan/zonsverduistering vindt plaats in jouw werksector op 11 augustus 2018 -tijdens de retrograde-, en dit kan een goede tijd zijn om terug te keren naar werk wat je in het verleden hebt gedaan of een werkgever waarvoor je in het verleden hebt gewerkt.

Begin november '18 komt Jupiter (de geluksplaneet, groei en succes) in jouw carrièresector te staan en hierdoor krijg je een periode van een jaar waarin jouw doelstellingen en ambities bereikt kunnen worden. Je kunt op dit gebied roemrijk slagen en vooruitgang boeken.

Vissen 2018 Huis en Familie:

De nieuwe maan/zonsverduistering op 13 juli 2018 valt voor Vissen in de sector liefde en ook kinderen. Dus als je (klein)kinderen of bonuskinderen (synoniem voor stiefkinderen) hebt dan geef je hen (nog) meer aandacht. Ze kunnen om de een of andere reden in de schijnwerpers komen te staan of kansen voor zichzelf nastreven. Je kunt hen hierin erg liefdevol ondersteunen. Een nieuwe maan werkt niet alleen op de dag zelf maar heeft een reikwijdte van 6 maanden de toekomst in.

Vissen 2018 Mentale/geestelijke staat:

Vanaf midden mei 2018 komt Uranus tot 2026 in de sector te staan die te maken heeft met jouw geest. Hierdoor kun je de wereld vanuit een totaal ander perspectief gaan bekijken en ook mogelijke interesses krijgen in ongewone of onorthodoxe onderwerpen.

Mars (de planeet van o.a. wilskracht, passie en doorzettingsvermogen) komt vanaf midden mei in de sector van jouw onderbewustzijn te staan. Hierdoor heb je meer energie en kracht om verlangens en motivaties in jouw onderbewustzijn te onderzoeken. Bepaalde dingen uit het verleden laat je nu makkelijker los. Meditatie kan hier heilzaam in bijdragen.

Vissen 2018 Algemeen:

Jouw heerser Neptunus blijft het hele jaar in jouw teken staan. Hierdoor voel jij je comfortabeler. Je vindt het makkelijker om trouw aan jezelf te blijven. De Vissen die geboren zijn op 1 tot en met 7 maart kunnen de impact van Neptunus in 2018 het meest voelen.

Mars staat in het teken van Vissen vanaf midden november tot en met december, zodat je het jaar eindigt met veel energie, opwinding en enthousiasme. Je kunt nieuwe projecten starten, nieuwe plannen aanpakken en nieuwe kansen volgen, zodat je jezelf in beweging zet richting 2019.

Pluto (de planeet van o.a. transformatie) en Saturnus (de planeet die o.a. structuur brengt en alles weghaalt wat overbodig is) blijven dit jaar in de sector van je vriendschappen en dromen staan. Wil je je richten op de dromen die je voelt, realistisch zijn en hard werken om ze te laten gebeuren? Dan kan dit nu. Het betekent voor jou dat je jouw dromen realiteit kan maken. Je mag het traditionele met het onconventionele samen laten vloeien. Voor wat betreft vriendschappen wil je alleen mensen in je leven die jou en jouw vriendschap serieus nemen. Je legt de focus op vriendschappen/groepen die een positieve invloed op jouw leven hebben en je maakt je los van negatieve energie.Top